Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
рак
РAК (22. юни - 22. юли)Управляваща планета: Луна
Противоположен знак: Козирог
Елемент: вода
Качество: кардинален

Влиянието на Рак е свързано със стомашната област, гърдите – млечните жлези, областта над червата. Болестите на Рак са - гастрит, язва, склероза, диспепсия, тумори. Потребност в храната от калциев флурид. Растения - розмарин. Витамини - В2, С, Е. Трябва да включват в диетата си мляко, листни зеленчуци, лимони, стафиди, ръжен хляб. Следва да развиват самоувереност и емоционална равновесие. Трябва да избягват промени в настроението, агресивност и преяждане.

При гърците астрологическата ключова дума на този знак "сиамския" - битка с тъмните сенки. Ракът е обречен на борба с нематериални призраци, невидими същества и идеи, породени от богатата му фантазия. Тези образи могат да бъдат жестоки тирани. Тибетската мистика потвърждава, че те могат да причинят значително зло, ако не бъдат управлявани.

Типичният Рак рядко е удовлетворен от своя личен живот. В резултат имаме вътрешен конфликт и необосновани подозрения, които създават стрес и физически разстройства: нервна диспепсия, рак, гастрит, разстройства на стомаха, лошо освобождаване от шлаки. Много, дори всички тези болести, могат да се избегнат, ако култивира в себе си противоположните емоции: вместо подозрения - доверие в другите, вместо вълнения и мрачни предчувствия - оптимизъм и бодрост, вместо недоволство - прошка.

Лесно е да се каже какво трябва да се прави. Разбира се този, който усеща силата на Луната, това бързо променящо се светило, което за кратко време преминава през различни фази и влияе на всички земни жители и особено на Рака. За да се радват на добро здраве, родените под знака на Рак, трябва да ограничат влиянието на Луната с една или повече творчески дейности. Например Раците, родени в първата част на знака са особено талантливи в драматичното изкуство и в поезията.

Макар и Раците да са считани за един от най-слабите знаци в Зодиака, ако Слънцето в момента на раждане се намира в благоприятно положение, те ще имат здрава телесна структура, жизнеспособност, повишена съпротивляемост на болестите и сила за възстановяване. Влиянието на Луната се усеща повече в детските и юношески години, отколкото в зряла възраст. Смята се, че момичетата, родени при лунно затъмнение или при новолуние са по-слаби физически.

Поради лични разочарования, обиди и вълнения Ракът може да се опита да удави своята мъка в алкохол. Това го води към още по- голямо душевно разстройство и болезнено състояние.

Типичните представители на знака са – чувствителни, скромни, с богато въображение, домоседи, капризни и икономични. Обладават силни покровителствени и майчински инстинкти. Ракът управлява входната врата между невидимия и видимия свят. През тази врата минават душите, които се превъплъщават физически на Земята.

Обикновено Ракът е срамежлив, но когато е уверен, че се намира в средата на приятели, може да бъде много забавен и се радва да види другите весели и усмихнати. Парадоксалното му поведение от външна показност до срамежливост и затвореност е заложено в различните фази на Луната. Ако бъде предоставен сам на себе си и на своите склонности, съществува опасност да се превърне в празен мечтател и мистик. Когато външните условия го събуждат за действие, той може да прояви голямо упорство и да постига целите си. Обикновено Ракът е гражданин и патриот, който цени традициите на своята страна, свободата и справедливостта и е готов да ги защитава, ако се наложи. Сред Раците рядко има държавни престъпници.

Най-важната черта от неговия характер е любовта към семейството и дома. Нищо така не нервира Рака, както дисхармонията в личния живот. Ако почувства, че не го обичат членовете на семейството, той става мрачен и в резултат получава храносмилателни разстройства.

Ракът може да бъде подложен на психически разстройства и го привличат тайните на света. Интерес представляват за него спиритичните сеанси и други контакти със свръхестествените сили. На Рака му е необходимо да знае, че хората с които има работа в такава дейност са с високи помисли и добър характер. Общуването с хора с психика, която е на по-ниско ниво, може да се окаже погубваща за него. Идеалната работа за Рака е - реклама, управление на ресторанти, хотели, търговия с бързооборотни стоки, театър, работа с антични предмети, агенция за издирване на таланти, агенция за покупко-продажба на недвижима собственост.

ДИЕТА. Раците са известни с готварските си умения и се гордеят с прекрасно сервираните храни. Тази му черта е високо ценена от приятелите и членовете на семейството. Проблемът е в това, че Ракът с удоволствие яде приготвената от него храна. Сладкарските произведения представляват непреодолима съблазън за него. Трябва да контролира тенденцията към преяждане, която се усилва в периодите на умствено напрежение или емоционална възбуда. Стомахът и червата са най-слабото място в неговото тяло.

Необходимо е да избягва захарта, тестените произведения, мазнините. Голяма част от Раците натрупват излишно тегло още в детска възраст. Това предразполага към дисбаланс в метаболизма и води до отоци.

Основната храна трябва да се състои от протеини и морски продукти, които осигуряват достатъчно йод. Освен това са необходими, плодове и зеленчуци. Минералната сол на Рака е калциев флорид. Липсата на тази сол може да причини варикозно разширени вени, отслабване на мускулите, разрушаване на зъбите и отслабване на зрението. Най-добрите източници на калциев флорид са: мляко, сирене, извара, кисело млеко, зеле, лук, тиква, кайсии, портокали, жълтъка на яйцата, стафиди и ръжен хляб.

Традиционните растения на този знак са: градински чай, розмарин, тученица, бял мак.