Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Съвети за здрави очи
на 2010/11/30 8:00:00 (3872 прочита), в Красота и здраве

Гримът на кафявите очи! :: Грим

Много е грешно да се смята, че щом човек остарее, зрението му непременно се понижава. Това не е точно така. Профилактиката на влошеното зрение включва много компоненти, включително и спазване на тези правила за хранене, които са приети за профилактика на атеросклерозата.

Защото в очите ни има много кръвоносни съдове, не по-малко, отколкото в другите органи.Най-добрият профилактичен ефект може да се получи, ако редовно правите упражнения за очите. Например да фиксирате погледа си на крайчеца на носа, на пространството между веждите, на дупка в стената на разстояние 50 см.Във всяко едно от тези положения трябва да задържате погледа си в продължение на 1-2 минути. След това затворете очите и им дайте възможност да си починат. Тези упражнения се правят по два пъти на ден - сутрин и вечер. Извършват се в продължение на 10 минути.Очните нерви се тонизират с масаж на очите. Той включва поглаждания на затворените очи с крайчетата на пръстите. Както и лек масаж на клепачите с цяла длан. Най-удобно е да масажирате очите си с двата пръста - показалеца и средния. В долния край на клепачите пръстите трябва да се движат в посока от слепоочията към носа. В горния край - в противоположна посока - под веждите. Движението се повтаря по 10-15 пъти.Добър стимул за очите е студената вода. Сутрин потапяйте лицето си по 3-4 пъти в студена вода за 3-4 секунди или се напръсквайте обилно в областта на очите.
Много полезно е да поседите и известно време да погледате тихата водна повърхност на езеро или басейн. Това стимулира нервната система и очните нерви.Разбира се, с всичко това трябва да се занимавате редовно. Не забравяйте и за активния начин на живот. Тренирайки тялото си, вие тренирате и своите кръвоносни съдове, мускулите, а значи и очите си.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел