Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Подробно за уринотерапията
на 2010/12/6 23:00:00 (2629 прочита), в Любопитно


Не всяка урина лекува


Урината в Древен Египет намирала широко приложение в като лечебно средство. Херодот разказва за не съвсем ординарен случай на приложение на уринотерапия: “ След смъртта на Сезострис царската власт наследил синът му Ферон, който ослепял след като очите му се разболели.

Десет години той бил сляп; на единадесетата година царят чул думите на оракула в града Буто, че времето на неговото наказание е изтекло и че той ще прогледне, ако изплакне очите си с урината на жена, която има контакти само със съпруга си и с никой друг мъж. Той първо опитал урината на собствената си жена и, когато не прогледнал, подложил на изпитание всички жени поред докато накрая не прогледнал. Тогава той събрал всички жени, които изпитал освен онази, от чиято урина не прогледнал, на едно място, което днес се нарича Червеното поле и ги изгорил. А жената от чиято урина прогледнал взел за жена....”така в Древен Египет едновременно бил получен лечебен ефект и била проведена експертиза за съпружеска вярност.

В папируса на Еберс гинекологичният раздел съдържа сведения за разпознаване сроковете на бремеността, пэла на бъдещото дете, а така също и на “жената, която може или не може да роди”. Берлинският и Кахунският папируси описват простия начин на определяне пола на бъдещото дете. Бременната трябвало да намокри с урината си ечемичени и пшеничени зърна. Ако първо прокарала пшеница – щяло да се роди момиче, ако пък тръгнел ечемикът – момче. Американски изследователи от Университета в Джорджтаун проверили този метод и получили статистически значимо потвърждение на ефективността му. Липсва обаче рационално обяснение на този факт.

И така. Урината е течен продукт, отделян от човешкият организъм, изработван от бъбреците и извеждан навън от системата от пикочопроводни пътища. За едно денонощие се образуват 800—1800 милилитра урина, която представлява 50—80% от обема на приетата течност. В урината на човека се съдържат около 200 различни компонента.

Смята се, че уринотерапията е съчетание на две направления на практическата медицина – балнеотерапия и органотерапия. Приложението й е както външно, така и вътрешно, а в наши дни се практикуват и подкожни инжекции.

Съществуват множество разновидности на урината: бебешка, детска, мъжка, женска, старческа, урина на бременни жени … Всяка от тях, както твърдят специалистите по уринотерапия, има своите полезни свойства и е необходимо да се знае кога, как и каква урина да се прилага, при едно или друго заболяване.

Например, урината на новородените е полезна при загниващи и дълго незарастващи рани, гангрена и други подобни болести. Тя се прилага и за намаляване на вътрешночерепното и вътрешноочното налягане, лечение на бъбреците, за разтваряне на тромби . Може да се прилага и при онкологични заболявания (вътрешно – за пиене и компреси).

Смята се,че урната на възрастни хора е пододяща за лечение и корекция на функциите на организма само на човек на възраст от 35 до 60 г.. За лечение на заболявания трябва да се използва само собствена урина.
Урината на хората от "златната възраст" , по уверения на уринотерапевтите практически няма лечебни свойства.

Но затова пък урината на бременните жени се смята за универсална и полезна за всички и практически при всяко заболяване. Тя най-често се препоръчва като пикочогонно средство, както и като противораково средство. А намиращият се в нея специаен, стимулиращ кръвообразуването фактор, помага при анемия във всичките й видове.
Каквото и да казват уринотерапевтите, все пак лечението с урина не е подходящо за всеки! Съвременната медицина смята уринотерапията за неефективна и даже за вредна, тъй като при приемането на урина вътрешно, често се случват отравяния и се разпространяват различни инфекции.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел