Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Опасностите на нетрадиционната медицина
на 2010/12/8 8:00:00 (1673 прочита), в Новини


Лечение при запек с билки


1 – Само рецептите на старите билкари са истински: от една страна това е вярно – едно време на билкарите не им е и хрумвало да мамят или да прилагат разнич бизнес стратегии за увеличаване на продажбите, но при това трябва да се има предвид, че класификацията на болестите е била доста по-неточна и непълна .

И в желанието си да се излекува от едно заболяване, човек напълно вероятно се сдобива с други само защото преди стотина години не са знаели точното наименование и причините на много от болестите, а съответно и начинът на лекуването им.

2 – Уринотерапията е панацея "срещу всичко". Лечението на болестите с помощта на човешката урина е древен метод,който дава положителен ефект едва когато се прилага правилно. Но преди да се опитате да се излекувате от някакво заболяване с помощта на уринотерапията, трябва да изучите състава и вида на урината, начините на нейното прилагане при различните заболявания и т.н.

Само че обикновено хората не си правят този труд и си пият каквато и да е урина, мокрят с нея открити рани си и даже се къпят в нея. Това може да бъде много опасно защото във всяка урина има много азотни вещества, пикочна киселина и други компоненти, които не са нужни на организма и той се избавя от тях по естествен път.

Така че е напълно нездравословно за организма упорито да му се връща това, което тъкмо е било изхвърлено. Много често такава дилетантска уринотерапия носи повече вреда на бъбреците, черния дроб и други органи, а контактът на урината с откритите рани може да доведе до загниване.

3 – Гладуването е най-доброто лекарство. Лечебното гладуване, предписано от лекар, ще бъде полезно за пациента. Но гладуващите на свой страх и риск могат да дочакат не изцеление,а множество неприятности. Това се отнася преди всичко до тези, които гладуват за да от
слабнат, а това може да доведе до анорексия. Но гладуването крие и доста други опасности.

Работата е там, че гладуването усилва разпада на мускулните тъкани и мастните клетки на организма. При това с гладуването шлаките не само не се извеждат, а само се натрупват нови и нови. Възникват кетонови тела, близки до ацетона. А в гладуващите черва продължават да се натрупват токсични вещества.

Сухото гладуване може да доведе до летален изход.
Водата е необходима на човешкия организъм за да изведе от него пикочната киселина. Ако тя се натрупа, нейните соли се отлагат върху повърхността на ставите, което предизвиква силни болки у преди това здрави и силни млади хора.

Така че прибягвайки към нетрадиционната медицина, е нужно първо да се убедите, че правите и на първо място принципа, според който не трябва да се прилага нито едно средство, ако не сте напълно уверен в него.
По-добре да се посъветвате с лекар, а не да попадате на въдицата на шарлатани – нали
здравето се губи само веднъж!

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел