Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
10 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ
на 2010/12/12 8:00:00 (4267 прочита), в Любопитно

Фитнес и имунитет / Полезно / Диети & Фитнес от Rozali.com Полезно title

Статистиката е повече от жестока - 72 процента от болестите възникват поради отслабналите защитни сили на организма Този организъм, който има силен имунитет, не допуска никаква зараза в себе си. Затова профилактиката против почти всички болести трябва да започва от укрепването на имунната система.

ЕТО НЯКОЛКО ПРОСТИ НАЧИНА ДА УКРЕПИМ ЗАЩИТНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА

1.не се страхувайте от отворените прозорци;


2.не се навличайте с дрехи, не правете от децата “ходещи гардероби”;


3.започвайте всеки ден с хладен душ;


4.не пушете;


5.изяждайте поне по два пресни плода на ден.ПРОДУКТИ, КОИТО УКРЕПВАТ ЗАЩИТНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА6.плодове - особено цитрусови и ябълки;


7.зеленчуци - сла2дък пипер, зеле (всякакъв вид), моркови, цвекло;


8.зелени зеленчуци - маруля, магданоз, копър;


9.извара, йогурт, кисело мляко;


10.черен дроб, яйца.


Лекарите препоръчват за поддържане на имунитета всеки ден да се изпива поне по една чашка зелен, фруктов или билков чай.


При хората, страдащи от постоянен стрес, намалява изработването на антитела и активността на Т-лимфоцитите, от които зависи нивото на имунитета.


Американски учени са направили следния експеримент: те се опитали да заразят по въздушно-капков път с грипен вирус 400 доброволци. Повечето от тези, които, по техни думи, изпитвали стрес по време на експеримента, се разболели, по-спокойните доброволци не се заразили.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел