Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Студовата алергия - как да я разпознаем?
на 2010/12/13 8:00:00 (2346 прочита), в Алергии

Как да разпознаем студовата алергия?


Едно от най-честите неразположения през зимния сезон е студовата алергия. Често обаче мнозина пренебрегват симптомите на заболяването, възприемайки ги просто като моментна реакция срещу ниските температути, но не и като алергично състояние.

В голяма част от случаите се наблюдава генетична обремененост при проявленита на студовата алергия, като най-засегнати от нея за децата и младите жени.Засега не е налице конкретно определение за това от какво точно се поражда студовата алергия, но е изведено, че тя се отключва при въздействието на студен вятър, при плуване в студена вода или дори от студена напитка.През зимните месеци студът в комбинация с отоплителните уреди, които всеки един от нас използва, води до изсушаване на кожата и възможност от раздразнения. В такива ситуации защитните функции на кожата силно отслабват, създавайки опасност от развитието на бактериална или гъбична инфекция.Основната причина за появата на студови петна по кожата е нейното обезкървяване. Поради факта, че кръвта, която преминава през ръцете е бедна на кислород, върху повърхността им избиват лилави петна, появява се усещането за сърбеж и парене.За да не се стига до подобни състояние, е необходимо да се полагат грижи както за кожата на ръцете, така и за имунната система като цяло. Добре е да се приемат храни, богати на витамини А, С, Е. Освен това топлите обувки, дрехи и ръкавици също трябва да са неизменна част от борбата с проявленията на студова алергия.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел