Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Умните хора пълнеят повече
на 2010/12/28 8:00:00 (1593 прочита), в Новини

Дебел хумор (20 снимки) » Чукче - сайт за почивка

Обяснението на това твърдение е просто – от една страна, хората, чиято работа е свързана с умствен труд, а не с физически, изгарят значително по-малко количество калории, движат се по-малко, тъй като работата им в повечето случаи е свързана със седенето зад бюрото, а от друга страна, умствената дейност изтощава мозъка, който веднага иска да си възстанови загубените резерви.

Това превръща хората, които извършват интелектуален труд, в истински лакомници. Нивата на инсулина и глюкозата в тялото варират. За да се предотврати тази нестабилност, организмът бива обладан от непреодолимото желание да се храни, неконтролируемостта на което желание често води злоупотреба с храната и преяждане.В същото време, когато хората са ангажирани с умствена дейност, те редовно забравят да се хранят в нормалните за това часове и залъгват глада си с храни от познатите като „бърза закуска” изкушения или други ястия, които не са сред препоръчваните от диетолозите.Често срещани са заключенията, че напрегнатата работа е основната предпоставка за нередовно хранене и води до така вредното презапасяване на организма и съответно до натрупване на излишни килограми.Единственото, което може да се направи в случая, е да се променят хранителните навици изцяло. Става дума за това да се изгради режим на хранене в точно определен часови интервал и да се консумират храни и количество храни, побиращи се в достатъчните 2100 ккал на ден.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел