Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Три стъпки пред стреса
на 2010/12/31 8:00:00 (3772 прочита), в Психично здраве

Kолко вредно е системното излагане на стрес


Той е навсякъде около нас и ни преследва непрестанно. Преди и след празници, изобщо във всеки делник и по време на по-специален повод. Според учените умереният стрес е полезен, тъй като мобилизира силите ни - умствени и физически, и така се справяме по-добре с работата и предизвикателствата на деня.

Доказано е, че стресът се премахва по-лесно по двойки, затова най-добре е да изберете човек, на когото можете да се доверите и който ще усвоява с вас една от следните методики.

Стъпка № 1: Трябва да свалите част от напрежението. Човекът, който е до вас, не трябва да се оплаква, но и да ви успокоява - той трябва да се присъедини и преживява заедно е вас случилото се. Нека ви задава провокативни въпроси, а не такива, на които се отговаря с "да“ или "не".

Стъпка № 2: Трябва да се убедите, че може и да е по-лошо. Ако човек стигне сам до утешителната мисъл, тогава той ще получи по-голямо облекчение.

Стъпка № 3: Трябва да се научите да извличате уроци от случилото се.

Извървявайки тези три стъпала, ще забравите за стреса - вече сте поработили върху него и сами сте си направили изводите.

При наличието на стрес може да се намали общото напрежение и без да се променя нищо. Могат да се използват различни начини: медитация чрез музика или чрез особена дихателна техника. В този случай е полезно и тежкото физическо натоварване, т. е. концентрацията върху тежкия физически труд, при която не остава време и сили за мислене върху проблемите. При стрес е полезно да се променят местоработата, апартаментът, обичайният приятелски кръг. Излизайки от обичайната среда, вие ще успеете да поставите неприятностите на заден план.

Не забравяйте медитацията, масажа, йогата, ароматерапията и оргазма - фазата след оргазъм действа успокоително и ще премахне възлите на напрежение от главата и раменете ви.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел