Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Стресът понякога действа тайно
на 2011/1/2 8:00:00 (3614 прочита), в Психично здраве

Новият психолог - смартфонМислите си, че всичко ви е наред! Не, не е така – стресът вече ви е обладал, въпреки че не сте наясно!
Това е така, защото не при всички пациенти, които страдат от негативното въздействие на хроничния стрес, симптомите са ясно откроими. Мнозина боледуват дълго време, без да разберат каква точно е причината за различните им неразположения.

Затова вижте кои са някои от най-честите скрити симптоми на стреса и ако откриете проявление на някой от тях, трябва да намерите начин да промените начина си на живот. Явно този, който в момента водите, ви действа прекалено стресово!Ако след дълга работна седмица се отдадете на заслужена почивка, но вместо отмора, се „радвате” на изострен мигренозен пристъп, то по всяка вероятност става дума за стрес. Единственият начин да не се стига до това състояние е да се придържате към еднакъв режим на лягане и ставане – през седмицата и през почивните дни.На следващо място идват проблемите, характерни за нежната половина от човечеството. Стресът при дамите най-често проличава в силно изразени болки по време на месечния цикъл. Това се дължи на хормоналния дисбаланс, който е пряк резултат от бича на нашето време. За да не се стига до такива случаи, лекарите препоръчват леки физически упражнения с цел разтоварване от стреса.Нетрадиционен и може би неочакван симптом на стреса е болката в челюстта. Тя се дължи на стърженето със зъби насън, което пък е израз на напрегнатостта.Необяснимите сънища също са симптом на стреса. В това отношение единственият съвет, който може да се даде, е да се ограничи приемът на тонизиращи и алкохолни напитки непосредствено преди лягане с цел сънят да бъде по-здрав и продължителен.Кървенето на венците също трябва да се смята за индикация, че нивата на хормона на стреса в организма са високи. Кортизолът е в състояние да повлияе негативно на цялата имунна система и да благоприятства болестотворни бактерии да поразят венците ви.Проблемната кожа – черни точки, акне – също е фактор, говорещ за това, че тялото не се чувства добре.Към глада за нещо сладко – непрестанен и неудовлетворим – също трябва да се подходи с внимание. Това е ясна индикация, че стресът атакува тялото ви.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел