Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Масажът е полезен за бременните
на 2011/1/8 8:00:00 (2053 прочита), в Бременност и раждане

Ибупрофен и аспирин по време на бременност заплашват от мъжко безплодие


По време на бременността при много жени се появяват болежки, подувания и изтръпвания. Най-ефикасното и приятно разрешаване на тези проблеми е внимателният и нежен масаж.

Освен цялостна релаксация, масажът ще доведе още до намаляване на болката в мускулите, появила се като резултат от спазми в областта набедрата, глезените, кръста, дори врата. Освен това масажът ще стимулира кръвообръщението в цялото тяло, като по този начин ще предпази вътрешните органи от подуване. Ще облекчи натовареността на ставите и ще въздейства върху еластичността на кожата.


Може би един от основните плюсове на масажа по време на бременността се крие в обстоятелството, че редовното му прилагане е в състояние да облекчи и процеса на самото раждане. Не на последно място, масажът оказва благоприятен ефект и върху плода в утробата, когато той е извършен по правилния начин.


Важно изискване към всяка бъдеща майка, която е решила да се подложи на масаж, е да уведоми за това следящия бременността й специалист, който да определи дали масажът няма да навреди по някакъв начин на нея и на бебето й.На практика, масажът на бременни се различава от стандартния такъв в няколко положения. Основно изискване е масажистът да е запознат със спецификата на бременното тяло. Освен това масажът се извършва не в традиционната поза по гръб или корем, а в странично положение на тялото. Позата е от изключително значение, затова и съществуват специални масажни маси, пригодени за формите на бременната жена.
Обстановката като цяло напомня на тази на обикновения масаж – приглушена светлина, топлина, лека музика, ароматни масла.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел