Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Боли ви глава! Хапнете лимон
на 2011/1/12 8:00:00 (3279 прочита), в Терапии (нелекарствени)

Лимони - как да ги избираме? - Agrosaveti.com 

Лимоните
са сред най-полезните цитрусови плодове. В него се съдържат големи количества витамини – като започнем от витамин С и В, още минерали – калций, магнезийй, фосфор, и рибофлавин. Лимоните набавят на организма и протеини и въглехидрати.

Доказано е, че консумацията на плода облекчава симптомите на главоболие и лека депресия, освежавайки тялото и повдигайки духа.
В най-голяма степен това се дължи на флавоноидите, които лимонът съдържа. Те се отличават още с антиоксидантно и противораково действие, стимулират кръвообръщението в мозъка и подобряват концентрацията.Съществуват редица препоръки и в посока на това, че редовната консумация на неголеми количества пресни лимони може да окаже положителен ефект върху здравословното състояние на пациенти, страдащи от камъни в бъбреците. Хората, при които са налице слаби места в сърдечно-съдовата система, добре е да консумрат прясно изцеден сок от цитрусовите плодове.Лимоненият сок е подходящ още ори зъбобол и при различни проблеми, свързани със състоянието на кожата. Външно изцеденията цитрусов сок се прилага под формата на натривка, като няколко капчици от него се втриват в кожните участъци, в които им черни точици, лунички и дори бръчки.Прилагането на същата процедура само че на главата – втриване на няколко капчици сок в корените на косата – гарантира жизненост и обем на косата.За да си приготвите лек за главоболие с лимон, съществуват множество варианти. Един от най-често практикуваните е този, при които в чисто кафе – без подсладители и мляко – се поставя резенче лимон заедно с кората. След като престои няколко минутки, кафето се изпива, като заедно с него се консумират и полезните вещества от лимона.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел