Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Да избегнем болката в кръста
на 2011/1/13 8:00:00 (3363 прочита), в БолкатаБолката в кръста  | Любомир Иванов 


Без съмнение всеки, който е изпитвал болка в кръста, знае за какво става дума. Боли, когато ставаш, когато стоиш, винаги.

Вижте тези няколко прости съвета как да избегнете с болката в кръста, като се надявам, че ще са ви от полза:

Чрез разтягане – денят, прекаран в седнало положение пред бюрото, неминуемо ще причини болезнено усещане в областта на кръста. Затова добре е да се разтъпквате за около минута-две на всеки 20 минути и да извършвате движения за разтягане на ръцете, краката и мускулите на гърба. По този начин обклечавате и болката в гърба, и в цялото си тяло.

Заложете на ергономичността – нека работното ви място е така организирано, че престоят пред компютъра и изпълнението на задачите не ви карат да заемате неудобни и неестествени пози на тялото. Ако се налага да се протягате, за да достигнете мишката или да запишете нещо в тефтера, то неминуемо ще се стигне до болка в обаластта на кръста. Така че изберете си стол с подходяща височина, бюро, отговарящо на личните ви потребности и оформете пространството в офиса така, че да не си причинявате излишна болка.

Обърнете внимание на стойката си – когато тялото е отпуснато, тежестта пада най-вече на кръста, променяйки опорните точки в тялото. Именно поради това правилната стойка е от изключителна важност за да избегнете болките в кръста.

Важно е и да обръщате внимание на теглото си, тъй като напълняването също се отразява негативно на кръста. Излишните килограми натоварват опорно-двигателната система и гръбначния стълб, което често води след себе си редица усложнения и неразположения.

Когато все пак болката е налице, добре е да прибегнете до медикаментозно лечение – препоръчителен е приемът на противовъзпалителни средства като напроксен, ибупрофен, аспирин.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел