Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Кои са най-честите заблуди по отношение на имуностимулантите?
на 2011/11/13 6:00:00 (4112 прочита), в Терапии (нелекарствени)
Морковена диета С приближаването на есенния сезон все по актуална става темата за грипа, епидемиите и настинките особено когато става дума за деца.
За да се заздрави имунната система на детето и заболяванията в ранна възраст да се сведат до минимум, някои педиатри препоръчват приема на имуностимуланти в комбинация с подходяща профилкатика.
 


Като такава се посочва смяната на обстановката – почивката на море, на планина, като не е задължително посещението на преекспонирано курортно селище, а просто промяна на климатичните фактори.
Така организмът на детето се калява, създавайки устойчивост към различни природни влияния.Що се отнася до имуностимулантите, в аптечната мрежа се предлага голямо разнообразие от тях. Още от това обстоятелство се поражда ървата грешка, която родителите правят, след като са решили да дават на детето си подобен род медикаменти.Често майките купуват определен препарат по съвет от друг родител, което е изключително погрешно. Дори той да е дал положителен ефект при едно дете, това не значи, че е подходящ за всяко. Имуностимулиращите медикаменти трябва да се подбиратстрогоиндивидуално в зависимост от особеностите на здравословното състояние на конкретното дете.
След като веднъж даването на имуностимуланти е започнало, то по никакъв начин не бива да се спира, което много родители правят, ако детето се разболее. Минималното време на прием е 3 месеца, като дори след провеждането на подобен курс не може да се очаква, че детето ще спре да боледува напълно.
 


Ефектът, който могат да постигнат имуностимуланите, е разредяване и омекотяване на разболяванията, но не и пълното им ограничаване.
Освен това трябва да се знае, че между имуностимулантите и ваксините няма нищо общо. Те се прилагат с различно предназначение, като в повечето случаи са съвместими едни с други.
Най-важното е, че не бива да се очкават чудеса от имуностимулантите. В най-добрия случай те могат да намалят заболяванията при детето в рамките на 30- 40%, а всичко над тези стойности е въпрос на съвпадение.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел