Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Климатици спасиха милиони от жегите и от студа, но спасиха и редица човешки животи
на 2011/11/15 6:00:00 (2221 прочита), в Автоимунни заболяванияТрябва Ви климатик - Климатици в Пловдив, София и цялата страна - Кием КлимаС помощта на климатици хората отопляват помещенията си и внасят топлина през студените есенни и зимни дни, а през пролетта и лятото прибягват до охлаждащите им функции, които притежават. 


Във връзка с това те са спасили милиони, давайки им правилното решение, но в същото време са спасили и, в буквалния смисъл на думата, редица човешки животи.
За пример ще приведем статистиките, които сочат, че през изминалия летен сезон една голяма част от починалите пенсионери, сред които има мъже и жени на средна възраст, са си отишли от този свят заради топлинен удар.
От любопитство лекарите установили, че всички, от нелепо заминалите си, не са имали климатици у дома си.
А те биха им излезли е тини, ако се бяха снабдили с по един, защото определено животът струва много по-скъпо.
Друг проблем освен адските жеги, на който времето подлага хората, е смразяващият студ. Има и такива случаи, при които възрастните умират, защото печката е загаснала през нощта и в дните на изключително отрицателни температури, просто на сутринта не се събуждат.
И тук, както при топлинните удари през лятото, са могли да бъдат спасени редица човешки животи, ако в домовете на хората е имало климатици.
Те вече не са скъпи, както при самото им появяване на пазара, припомнят медиците, а в днешно време са се превърнали в най-продаваното и евтино средство за отопление и охлаждане през годината.
Предпазват дори от някои алергии, както при сенната хрема, тъй като в климатиците има филтри, улавящи алергените и така страдащите от сенна хрема се чувстват много по-комфортно в точно такива помещения.По този начин хвърчащите семена на тревите, през пролетния сезон не е проблем за хората, стига те да се намират в помещение, което е пречиствано от филтрите на климатици.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел