Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Лечение с йод
на 2011/11/17 6:00:00 (5000 прочита), в Терапии (нелекарствени)Йод се полага само на хората до 45 години 


 Проблеми с циреи и щитовидната жлеза има човек, когато в организма липсва или е в недостатък химичният елемент йод, а това се разбира много лесно: вечер намазвате с йод малък участък от кожата, колкото монета от 1 лев, и ако на сутринта не личи къде е мазано, това означава, че в организма има недостиг на йод.
Когато се покаже цирей, се прави топче от памук или от тоалетна хартия, голямо колкото царевично зърно, мокри се обилно с йод и се поставя върху оформилия се вече цирей. Отгоре се слага тънък найлон и една лепенка, компресът стои така 2-3 часа и се сменя с нов, докато се почувства боцкане.
След това топчето се сваля и върху цирея е поставя парче от кромид лук или от домат, което се привързва с цел да се запази влагата. В същото време в 200 мл вода се капват 2 капки йод и сместа се изпива наведнъж.
Това важи за хора над 20-годишна възраст; ако възрастта е между 14 и 20 години, се капва 1 капка йод и се изпива, като след 12 часа се приема още една чаша. Ако е между 10 и 14 години, пак се капва 1 капка, но се изпива само половината, другото се изхвърля. Под 10-годишна възраст йод не се пие, а само се слага върху цирея.
При разстройство се пие същата доза йод. То спира веднага; ако не, след 4-5 часа отново се пие една чаша вода с 2 капки йод и разстройството изчезва.
Още нещо за йода, което се отнася за страстните пушачи: когато кутрето на лявата ръка се подуе и стане твърдо, се получават тъпи болки. Това е сигнал за сърдечен проблем, който човек въобще не усеща. При това положение сърдечната област се маже обилно с йод сутрин и вечер в течение на два-три дни.
Кутрето се оправя, но човек не трябва да се успокоява, а да си направи пълно изследване и да предприеме лечение - това е начален проблем със сърцето и не трябва да се пропуска този момент, защото има опасност от исхемия.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел