Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
ЗОДИИ И БИЛКИ
на 2012/6/14 11:36:21 (4517 прочита), в Автоимунни заболявания

Овен – Карамфил


Овенът има нужда да поддържа тонуса си висок, което е в основата на неговата енергичност. Когато му липсва енергия или се нуждае от повишаване на градуса, най-добре е да заложи на Карамфила. Той повишава леко телесната му температура и катализира метаболизма му.

Телец – ЛайкаРисковата зона на Телеца е гърлото. Често от там започват нежелателни инфекции. Профилактична гаргара с лайка му помага да намали рисковете до минимум.Близнаци – Бял равнецНервите са слабата зона за Близнака и ако търси спокойствие лесно може да си го осигури с чай от бял равнец. Няма опасност, ако присъства в ежедневното му меню.Рак – ВърбинакТова е универсалният лек срещу уроки. Чувствителните Раци по-често си мислят, че са обект на нечии нечисти помисли и затова върбинката им помага да преодолеят негативните си усещания.Лъв – ГлухарчеЛъвовете се нуждаят перманентно от вниманието на другите за да преживяват значимостта си. Глухарчето им позволява да разтоварват напрежението и да мислят по-малко за себе си.Дева – ЛипаХроничните коремни неразположения на Девите лесно се преодоляват с липов чай. Още по-добре, ако го комбинират с мед.Везни – МащеркаЛюбовните терзания на Везните са в основата на активността им. Стремежът им да търсят хармония се улеснява от мащерката, която им позволява да засилят рационалните си оценки.Скорпион – ТатулВнимавайте, Скорпиони, татула е отровен. Струва си обаче в минимални дози, съобразени с хомеопат, да лекувате скритата си агресия и по-този начин да си осигурявате необходимото смирение.Стрелец - Мечо гроздеМечото грозде подпомага Стрелците да отстраняват ненужните вещества от организма си, при това бързо. Огромната енергия, която те израсходват, се осигурява по-лесно от храните с добавка от тази билка.Козирог – СусамКалцият често е дефицит при Козирозите и затова е най-добре да си го осигуряват от сусама. Костите са уязвимата им страна и затова е добре да прекарват повече на слънце.Водолей – Ибис / перуника/Алкалоидите на ибиса подпомагат на Водолеите да се пренастройват бързо при честата смяна на настроенията им. Уязвимата им зона е щитовидната жлеза и ибиса регулира успешно хормоните.Риби – Кафяви водорасли, ВалерианСклоността на Рибите да бягат от действителността и да се поддават на фантазиите понякога се нуждае от ограничаване и успокоение, което се постига с валериана.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел