Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Болки в гърбът
на 2009/9/16 16:30:00 (1977 прочита), в БолкатаВ нашето съвремие по-голяма част от хората(около 70%) страдат от болки в гърба. Основна причина е заседналия начин на живот, които съвременния човек има.

Малко осъзнаван от човека, но този проблем взема все повече жертви. Гръбначния стълб представлява двойна с образен костен стълб, основната функция, на който е да поема сътресението при физическо натоварване и така ако той бъде оставен да “мързелува” дълго време отслабва.Голяма част от населението са изгубили способността си за правилно сядане дори и на стол. В резултат на това едни мускули се натоварват повече а други не. В тези случай болките в кръста са неизбежни. Не случайно при учениците се набляга на правилния седеж на чина.Ето няколко съвета от нас от нас за превантивни мерки срещу болки в гърба:Разхождай те се през свободното време, ако имате възможност ходете пеша до работа, а ако нямате, забравете за асансьора препоръчваме ви да слизате пеша до първия етаж, а на прибиране да се качвате пеша.При повдигане или вземане неща от земята не се навеждайте, а приклякайте .Правете упражнения дори да не може да си позволите да ходите на фитнес, в домашни условия има добри упражнения, които да раздвижват гръбначния стълб. За упражненията в някоя др. статия.Това са прости правила за предпазване от болките в гърба.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел