Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Стресът се прогонва и с билки
на 2009/12/18 16:25:28 (4019 прочита), в Алтернативна медицина

Преди няколко години преживях силна стресова ситуация, след която дълго време не можах да дойда на себе си. Никакви лекарства не ми помогнаха и понеже през първите месеци приемах много успокоителни, привикнах и към тях.

Реших, че така не мога да продължавам и започнах да се ровя за стари рецепти. Попаднах на една рецепта от майка ми, сякаш специално приготвена за мен. Тогава се допитах до майка си и тя ми каза, че пръв приятел на нервите е калината. И аз започнах да събирам плодове от това растение.

Така си приготвих следното лекарство.

Една супена лъжица плодове от калина се заваряват с чаша вода, сместа престоява известно време и от нея се пие по половин чаша няколко пъти на ден. Това е всичко.

И това лечение не е еднократно.

След известно време обаче всичко си влиза в нормата. Кръвното налягане се стабилизира, нервите се успокояват и силите на човек се възвръщат. Можете да си приготвяте и компот от плодовете на калина. И сега много обичам калината – сушени плодове, замразени, желе, компот, смесени с мед - въобще във всякакъв вид.

Дори един обикновен чай с този плод за мен е лекарство.

Жените трябва да знаят, че калината е средство и против обриви по лицето. Можете да си приготвяте и подмладяващи маски, като смлените плодове се смесят с мед или сметана.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел