Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Чести грешки, които влошават здравето ни
на 2009/12/25 22:00:00 (2288 прочита), в Автоимунни заболявания
Всеки иска да е здрав. Доста често обаче във всекидневието си хората се отнасят твърде лекомислено към онова, което засяга собственото им здраве. Става въпрос за обичайни, но вредни навици, които бавно и почти незабележимо рушат тялото. Ако се опитаме да съставим списък на най-разпространените грешки, ето кои ще попаднат там.

1 .Често се оправдаваме, че сме принудени да не си доспиваме (спим не повече от 6,5 часа в денонощие) и пак не успяваме да се справим с всичките си задължения. Много изследвания вече доказват, че недоспиването дори само в продължение на няколко дни поред води до раздразнителност, потиснато състояние и затлъстяване. А ако живеемтака месеци или години?

За нездравословното храненекато че ли не е нужно дори да се говори. Хората, които усещат, че са напълнели, започват диета и ограничават употребата на определени продукти. В резултат организмът не получава необходимите полезни вещества и започва да боледува.

От заседналия начин на живот мускулите губят своя тонус. А физическата активност доказано понижава риска от поява на депресии и сърдечносъдови заболявания, като по този начин удължава живота.

2. Хората често си поставят сами диагнози и започват лечение, основано на информация от интернет или медицински справочници. Голям е броят и на тези, които злоупотребяват с антибиотици

аналгетици и други видове лекарства, голяма част от които следва да се приемат само при лекарско предписание.

3. Профилактичните прегледи имат за цел ранното откриване за евентуално заболяване. Поне веднъж годишно трябва да посещаваме личния си лекар, стоматолог, уролог, а жените - и гинеколог. Веднъж на няколко години трябва да се прави флуорография и ЕКГ, а жените над 40 години - и мамография.

4. Укриването на информация по време на прегледа може да попречи на поставянето на правилната диагноза и съответно да направи лечението неефективно и дори вредно. Например скрили сте от лекаря, че много пиете или пушите, че се храните нездравословно или имате безразборни полови връзки.

5. Когато пациентът се почувства по-добре, престава да си взема предписаното му лекарство или намалява дозата, защото препаратът му се струва твърде скъп или просто не иска повече „да се трови". В този случай може да се появи рецидив.

Ако лекарят е назначил диета, тя трябва да се спазва точно до настъпването на стабилно подобрение. И малкото отклонение може да доведе до негативни резултати в лечението.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел