Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Мозъкът - причинител на високото кръвно налягане
на 2010/2/27 18:40:00 (5525 прочита), в Високо кръвноПроблемът в работата на сърцето, бъбреците или кръвоносните съдове не е главната причина за повишаването на артериалното налягане, а нарушението в дейността на мозъка. Според специалистите това се дължало на неправилното произвеждане на протеин от така жизнено важните отдели на мозъка.

Те са изследвали белтъчината JAM-1, играеща важна роля за дейността на кръвоносната система, осигуряваща съединяването на клетките на тънкия клетъчен слой, който застила вътрешната повърхност на съдовете.

При повишено кръвно налягане, изследванията показват, че тази белтъчина е в значително по-големи количества над нормата. Учените направили опитите с животни, които им показали тези данни. Показанията, които излезли е, че отклоненията в производството на JAM-1 в ствола на главния мозък не е следствие, не е вторично нарушение, а първична причина за хипертония, твърдят учените. Белтъчината обхваща белите кръвни телца и предизвиква забавено движение на кръвта.

В момента пълното въздействие на белтъчината върху хипертонията не е напълно проучено, но досегашните изследвания са начален етап в разработването на методи за лечението на висо