Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Какво представлява депресия
на 2022/3/11 6:00:00 (2876 прочита), в Психично здравеДепресия е заболяване на цялото тяло, тя засяга настроението и мислите ни. Депресивното разстройство не е същото състояние, за което казваме, че са ни дошли черни мисли в главата. Депресия не е моментна слабост или усещане, което преминава от само себе си. Без лечение, симптомите на депресия остават с месеци и години. Подходящата терапия може да помогне на страдащия да се справи със състоянието, наречено депресия.


Симптомите на депресия могат да бъдат различни при различните хора. Разстройството причинява промени в мислите, чувствата, поведението и цялостното физическо разположение на организма.
  • Промяна в мисленето при депресия - вие може да изпитвате затруднение с концентрацията и с взимането на решения. Голяма част от хората, изпитващи депресия, съобщават за проблеми в краткотрайната памет - постоянно забравят разни неща. Негативните мисли и мъдруването са част от характеристиката на депресията. Песимизъм, ниско самочувствие, чувство за вина, и самокритичност - всичко това присъства в ежедневието на страдащия от депресия.
  • Промяна в настроението при депресия - може да се чувствате тъжни без причина, ако страдате от депресия. Някои твърдят, че вече не изпитват радост от някогашните си любими занимания. Други губят мотивация и стават апатични. Често пъти скучаят, докато при определени обстоятелства, демонстрират завиден темперамент, а при конфликтни ситуации изпитват затруднения при обуздаване на лошото си настроение.
  • Промяна в поведението при депресия - смяната на поведението при депресивното разстройство е в следствие на негативните чувства, които страдащият изпитва. Вашите действия може би са апатични, защото и вашето настроение е такова. Някои хора с депресия, изпитват неприятни усещания при общуване с други хора, затова и социалната активност при тях е на едно много ниско равнище. Сексуалната активност също може да спадне. Други занемаряват външния си вид и своята хигиена. В тежките случаи дори ставането от леглото представлява изключително трудна дейност.
  • Промени във физическата форма при депресия - вече споменахме за негативните емоции, които присъстват в депресивното разстройство. Те оказват влияние на общата кондиция на тялото. Поради постоянното безпокойство, някои страдащи от депресия, не могат да заспят по цели нощи, други тъкмо обратното - спят денонощно и когато се събудят се чувстват изморени. Физическите оплаквания се засилват и една обикновена простуда протича доста драматично. Дори раните при депресия, зарастват по-бавно

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел