Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Как да разберем дали някой ни харесва още преди той сам да го е осъзнал
на 2010/3/15 19:00:00 (20434 прочита), в ЛюбопитноДори и да се справяме много добре в разгадаването на поведението на другите, по-важно е да можем да боравим добре с езика на собственото си тяло и особено, когато се опитваме да впечатлим потенциален партньор. Изпращаме ли подходящи сигнали?

Следващият път, когато срещнете човек, който ви привлича, например във фитнеса, независимо дали сте общували досега или не, замислете се как точно се държите и дали жестовете ви не говорят вместо вас като разкриват мислите ви.

В някои ситуации бихме искали да прикрием увлечението си, като например в офиса или на работа,

Ако сте срамежливи, може да се почувствате изолирани. В такъв случай опитайте да гледате право в човека срещу вас, без да сваляте свенливо поглед. Насочвайки тялото ви към въпросната особа също демонстрира интерес, както и отворените длани са знак, че сте благонастроени към новите ви познати. Но внимавайте да не станете прекалено нахални.

За нещастие що се отнася до разгадаване на чуждото поведение 2-та пола са с различна компетенция. Според проучване мъжете не са особено добри в получаването или отправянето на невербални знаци. Горките жени.

Изненадващо е тогава, че жените са много по-вещи от мъжете при разкриване на интереси и желания и боравят с голям набор от показатели, за да намекнат, че търсят близост. Част от тях са до болка познати на мъжете: широко отворени очи, отмятане на косата назад, за да се открие шията и деколтето, навеждане напред, приковаване с поглед и накланяне на главата. Това са най-крещящите индикатори на женски интерес. Други като разширяване на зеницата и докосване по врата и деколтето са по-незабележими.

Мъжете нямат с какво чак толкова да се похвалят. Може би защото използват по-незабележими жестове. Някои показват заинтересованост физически с осанката си. Ако един мъж е запленен от една жена при среща с нея стойката му ще е изправена, стомахът прибран и гърдите изпъчени. Забелязват се и дребни жестове като приглаждане на косата и докосване на лицето и най-вече отделяне на прекалено много внимание на облеклото: откопчаване и закопчаване на копчета, опъване на чорапите, намесване на вратовръзката или яката. Но внимавайте всичко това може просто да е проява на дискомфорт.

Най-сигурният индикатор на интерес е погледът особено щом човекът се вглежда в очите ви и в обсега на погледа му попада и зоната на шията ви. Леко повдигане на веждите също е надежден знак.

Ако се научим да четем езика на тялото на другите ще можем безпроблемно да разграничаваме приятелски интерес от желание за интимна близост. Ще можем да определим дали някой ни харесва още преди той самият да го е осъзнал.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел