Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Хомеопатията лекува според характера
на 2010/10/19 15:50:00 (4317 прочита), в Алтернативна медицина

Хомеопатията лекува според характераЗа да се предпазите успешно от настинки, необходимо условие е да поддържате в тонус своя организъм. И по-конкретно нервната система, уточняват хомеопатите. Хомеопатичното лечение продължава по-дълго от обичайното и за, да постигнете резултат, трябва да вярвате в него и да ви допада да се лекувате без прилагане на силно действащи синтези рани лекарства. Но препаратите трябва да се избират индивидуално, като се взи- мат предвид особеностите на отделния организъм.

Хомеопатите разделят хората на 4 групи:


1. Тип - Пулсатила Към него се отнасят женствените, слабите, капризните и недоверчиви хора, които постоянно се нуждаят от утешение или съжаление от страна на околните. Склонни към резки промени в настроението, те винаги се стараят да се харесат на всички, постоянно изпитват лека жажда и желание за похапване на нещо сладко. На тях ще им помогнат хомеопатичните препарати, в чийто състав влиза растението пулсатила.

2. Тип - Аурум Това са надменни, високомерни и Затворени хора, силно убедени в своята компетентност. На тях е присъщо рязкото и решително поведение.
Заобикалящите ги глезят и ги смятат за силни личности, но в действителност те лесно изпадат в отчаяние, смятат се за нищожни и се засягат от всякаква критика. Обикновено тези хора страдат от главоболие и са особено чувствителни към, шума и ярката светлина. Ако откривате в себе се този тип личност, можете да приемате хомеопатичния препарат аурум металикум.

3. Тип - Сепия Тези хора са винаги много активни, те като че ли искат да избягат от себе си и с това още повече изтощават нервната си система. Обикновено те се разкъсват между служебните и семейните задължения, спят лошо и са недоволни от своята външност. Отличават се със саркастичен ум. Те трябва да се научат да се отпускат и вечер да приемат хомеопатични препарати, съдържащи сепия.

4. Тип - Игнация Романтични натури, които често изпадат в депресия поради несъответствие на техните представи за света с реалния живот. Те често страдат и се затварят в себе си, търсят уединение, склонни са към преяждане. Представителите от този тип трябва по-често да се намират в приятна компания, да избират обезмаслени продукти и да употребяват препарата игнация.
Това са най-общите особености, характерни за 4-те типа, като не бива да се забравя, че правилното лечение може да избере само специалистът-хомеопат.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел