Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
6 начина да се предпазим от инсулта
на 2010/10/20 8:00:00 (2004 прочита), в Автоимунни заболявания

6 начина да се предпазим от инсулта


1. Отказване на цигарите - това е един от най-вредните фактори, които могат да предизвикат инсулт. Токсичните вещества и никотинът увеличават потребността на сърцето от кислород и увеличават два пъти риска от инсулт, понижават еластичността на кръвоносните съдове.

2. Откажете алкохола - ако имате повишено кръвно налягане, алкохолът трябва да е най-големият ви враг.

3. Правете повече разходки - ако времето е хубаво и слънчево, не стойте вкъщи, а излезте и се разходете сред природата и подишайте чист въздух. Заседналият начин на живот не е полезен закръвоснабдяването и причинява застой на кръвта.

4. Измервайте по-често кръвното си налягане - това трябва да се прави редовно при старите хора. Повишеното кръвно налягане повишава 5-6 пъти риска за инсулт.

5. Следете своето тегло - затлъстяването увеличава няколко пъти натоварването на сърцето.

6. Контролирайте нивото на холестерол в кръвта - не допускайте превишаване на нормата. Когато навършите 40 години, сте длъжни поне веднъж годишно да си правите изследвания за нивото на захар и холестерол. Това до много голяма степен може да понижи риска от инсулт.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел