Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Да живеем заедно без брак?
на 2010/10/21 16:52:12 (3923 прочита), в Секс

Защо не, ако законът позволява

Да живеем заедно без брак?
Напоследък доста двойки решават да пропуснат сватбата и от гаджета стават направо партньори в живота. Това е сериозна алтернатива на брака. Но може ли свободното съжителство напълно да го замени и защо е за предпочитане? Хайде заедно да преброим плюсовете и минусите!


Защо загубихте желание да се видите в бяла рокля? Първият фактор е, че жените днес се издържат сами и не се стремят да се омъжват. Освен това разводите са широко разпространени като „Добро утро". На хората им стана пределно ясно, че бракът не е „докато смъртта ни раздели." А има и предостатъчно щастливи двойки, които не разчитат на пописа да скрепи взаимоотношенията им. В много случаи те смятат, че не е необходимо да позволят на държавата да взима участие в толкова интимни неща.

Само че неформалното партньорство не е за всеки. Ами ако някоя от гореизтъкнатите причини просто маскира нежеланието на едната страна да се обвързва.

Възможно е и някой от двамата партньори да потиска искреното си желание за брак, за да не презира другия, който му обяснява, че от това няма смисъл. Всички тези скрити под повърхността чувства ведин момент излизат на бял свят и могат да саботират връзката. Но ако сте наясно с отношенията си, не е ли освежаващо да се събуждате сутрин до другарчето си с мисълта, че е до вас единствено защото го искате?

Неомъжена по душа е добър избор в живота за жени, които:
• са финансово независими
• не се разтапят от умиление на сватби, но пък имат нужда от постоянен партньор и обвързване с дълъг срок на годност;
• не са дълбоко набожни, тъй като повечето религии насърчават брака.

За финал какво? Първо идва любовта, а после... ами нищо.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел