Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Как да избегнем диабета?
на 2010/10/31 7:00:00 (2444 прочита), в Диабет


Как се лекува заболяването захарен диабет


Всеки един от нас знае колко коварно заболяване е диабетът. Той възниква в резултат на относителен или абсолютен недостиг на хормона инсулин. В такъв случай ние говорим за диабет от първи тип. Диабет от втори тип се появява, когато се наруши взаимодействието на този хормон с клетките в организма.


Причините за захарния диабет са твърде много, но преди всичко това са въздействието и наследствеността на вирусните инфекции. Към провокиращите фактори спадат още нервните стресове, недостигът на физическа активност, излишното похапване на сладки работи, затлъстяването, неправилното хранене и още много други.


С течение на времето диабетът е "подмладял". Какво ще рече това? Преди години диагнозата му се е откривала при 40 годишните, а сега тя се среща при 20 годишните, а от време на време и при децата. Лекарите съветват, ако имате някой от семейството, който е диабетик, да се изследвате всяка година за нивото на глюкозата в кръвта (дори да смятате, че то е нормално), а също така и при следните симптоми: рязка загуба не тегло, затлъстяване, повишен холестерол, хипертония, силна жажда и често уриниране.Също така и чувството за постоянна умора без видими причини - всичко това са основни признаци на диабета. В някои случаи може да се появи и потъмняване на зрението (нещо като "пердета пред очите") или сърбеж в интимните части.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел