Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
ЗА КАКВИ БОЛЕСТИ ГОВОРЯТ ОЧИТЕ
на 2009/8/3 8:00:00 (4072 прочита), в Очни болестиВ литературата често наричат очите огледало на душата. Специалистите обаче знаят, че те са преди всичко огледало на болестите, които явно или скрито се развиват в организма ни.

Силноподпухналите горни клепачи може да говорят за начало на образуване на камъни в пикочния мехур. Сълзящите очи, при което очервеняват съдовете на роговицата, са свидетелство за развиване на глаукома. Ако пък се появява бяла слизеста течност, тогава е нужно да се направи проверка за катаракта.

Малките тъмни петънца под очите трябва да заострят вниманието към евентуално образуване на камъни в бъбреците. Ечемикът е признак или на инфекция, или подсказва, че е нужно да ограничим мазната храна, която затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

Ако кожата под очите придобие виолетов или кафяв цвят веднага
трябва да се проверят черният дроб, нивото на гликозата в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечносъдовата система. Защото някъде там се е случило някакво нарушение на нормалните функции.

Честото мигане може да е признак не само на неувереност, но и заболяване на нервната система.

Вътрешната повърхност на клепачите при здравите хора винаги има равен розов цвят. В случай че той се промени в червен, това говори за нарушено кръвообращение, разстройство на хранителната система или полови проблеми.

За нарушено кръвообращение сигнализира и белият цвят на вътрешната повърхност на клепача. Вероятно става дума за анемия, причинена от дефицит на желязо и за недостатък на хемоглобина в кръвта.

Червено-жълтият оттенък говори за разстройство на работата на черния дроб, бъбреците, подстомашната жлеза или сърцето.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел