Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Ограничете или направо забравете за вредните храни
на 2010/11/4 8:00:00 (2162 прочита), в Обмяна на веществата


Наредба за изискванията към напитките от плодове


Сигурно сте го чували и друг път. Може би от време на време го спазвате. Запомнете – трябва да забравите за вредните храни, лекарите непрекъснато го повтарят, а учените отдавна са го доказали.

Получените от тях резултати показват, че богатата на вредни храни диета, като например месо, яйца, сладкиши и чипс е вредна за вашето здраве, нищо че може би ги консумирате в ограничени количества. Забравете ги! Те са непосредствена причина за 13 от сърдечните пристъпи. Този начин на хранене включва и консумирането на хляб, млечни продукти с висока масленост.

Изследователите подчертават, че редовната употреба на пържени и висококалорични продукти, докато зеленчуците и плодовете почти липсват, е в основата на това рискът от сърдечни заболявания да се повишава с 35%.

В същото време т.нар. източна диета, която се отличава с далеч по-малко количество месо и масло, кратка термична обработка на ястията и голямо количество плодове и зеленчуци, понижава същия риск с около 30%. Тя включва и употребата на соя, различни видове сосове и морски дарове.

Напоследък диетолозите препоръчват особено средиземноморската диета, в която основните храни са риба, плодове, зеленчуци и зехтин.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел