Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Алергични към съвременния начин на живот
на 2010/11/13 8:00:00 (1868 прочита), в Алергии

Алергични към съвременния начин на живот
Предимствата и удобствата на съвременния начин на живот, заедно с прекомерния стрес от модернизацията, повишиха честотата на алергиите през последните 20-30 г. Затова допринесоха новите алергени, замърсяването на околната среда, животът в затворени помещения и какво ли още не...


Други фактори, като цигарения дим или уличния смог също може да провокират алергия. Често се оказва, че човек е алергичен към повече от едно вещество.

Ако прекарвате повече време в затворено помещение, вероятно сте изложени на действието на много алергени като микрокърлежи в домашния прах, плесени, домашни любимци.

Най-чести обаче остават алергиите към цветния прашец на дървета, треви и плевели. Замърсяването на въздуха в градовете прави тези полени по-агресивни, което от своя страна увеличава тежестта на симптомите на алергията. Проучванията показват, че хората в градските райони са по-засегна ти от алергии в сравнение с тези в селата.

Глобалното затопляне увеличава продукцията на полени. Например прашецът на плевела амброзия се разпространява вече в нови региони.

Не можете да се спасите от тази агресия. Не можете да промените заобикалящия свят, но получаването на повече познания може да ви помогне да контролирате доколкото е възможно въздействието на алергията върху вашия живот.

Симптомите на алергията трябва да бъдат изследвани от вашия лекар, който може да постави диагноза и да ви посъветва за най-доброто им лечение.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел