Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА ИЗКРИВЯВАТ КОСТИТЕ
на 2009/8/4 8:00:00 (3256 прочита), в ОстеопорозаЕдин мъж на средна възраст се оплака, че често го болял вратът и понякога му се виело свят. Отнаправените от академичната медицина изследвания се установило, че костният отвор се е стеснил леко и това било причината за страданието му.

След като аз му проведох енерготерапия, а след това и мануална терапия, тези му оплаквания отзвучаха. С него разговаряхме много за психопричините и възможността да ги преодолее. Това бяха лични неща, които показваха, че той не желаеше да се променя и като костелив орех отстояваше ината си, независимо от факта, че за доста неща не беше прав. И както показва прекалената „устойчивост” на ниво съзнание, така и тази част на костната система имаше ясна реакция. Поради продължителното неправилно мислене изкривената памет е отишла на ниво тяло, за да покаже на индивида дали е прав или не. По този повод искам да кажа, че докарвайки болестите си сами, после не спираме да се оплакваме, че страдаме.

ХОРАТА, КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ, СТРАДАТ

Чрез натиск хрущялите между прешлените, особено в поясната област, се сплескват странично и притискат нервите, което причинява най-различни болки – например ишиас, лумбаго и т. н. Проблемът на този симптом е в претоварването. Човек, който се товари прекалено, всъщност се опитва да изглежда в очите на околните способен и велик, за да компенсира чрез дела вътрешното си чувство за посредственост.

Зад големите постижения винаги се крие неувереност и комплекс за малоценност. Човек, който е намерил себе си, вече не се стреми към успехи, той просто е приключил. Зад всички големи и по-малки дела и постижения в световната история неизменно стоят хора, които са подтиквани към външно величие от вътрешното си чувство за не значителност. Чрез своята дейност те искат да докажат нещо на света, въпреки че в действителност никой не изисква и не очаква от тях подобни доказателства – с изключение на тях самите. Какво очакват те? Търсенето на любов е единственият известен мотив за постиженията, но подобни опити завършват незадоволително. Любовта няма цел, тя не може да се заслужи. Тайната на любовта се крие тъкмо в това да не се поставят условия. Затова откриваме нейния прототип в майчината любов. Всеки човек копнее – съзнателно или несъзнателно – за тази безусловно чиста любов, която да е насочена единствено към него и да не зависи от външни обстоятелства или постигането на успехи.

ЗАЩО ЧОВЕК СЕ СВИВА И ПРЕГЪРБВА

Човек изпитва комплекс за малоценност, когато смята, че такъв, какъвто е, не е достоен за любов. Тогава той започва да воюва за тази любов, като става все по-умен, все по-усърден, все по-богат, все по-прочут и т. н. Чрез цялата тази суета, свързана с външния свят, той се стреми да заслужи любов – но когато хората го заобичат, остава да го гложди съмнението дали не го тачат само заради успехите, славата, богатството му и т. н. Той сам си прегражда пътя към истинската любов. Признанието на успехите не задоволява копнежа, който подтиква човека към дела. Който си затваря очите за своя комплекс за малоценност и чувството си за незначителност и продължава да се товари с непосилни задачи, всъщност ще се смали физически. Чрез сплескването на интервертебралните си хрущяли той ще се “слегне” и болката ще го накара да се изкриви и прегърби. Чрез езика на тялото винаги говори истината!

Една млада жена ми се обади, че вечерта като си легнала, била добре, а на сутринта се събудила със силна болка във врата и не можела да мръдне, да премести главата си на никъде. Стояла леко наклонена на едната страна и пак я боляло. Когато дойде при мен, тя беше по пеньоар и таксито я чакаше отвън. Жената беше толкова разстроена, че очите й бяха зачервени от плач. Докато тя се оглеждаше страхливо наоколо, а очите й шареха нервно, аз я поставих да седне и с едно бързо издърпване нагоре освободих врата й. Откри се, че причините за това й състояние са две. Едната вечер тя размишлявала за своя живот и проявила съмнение към някои свои приятели, че не били почтени към нея. Смятала, че се въртели около нея заради парите й. Втората причина била високата й възглавница, която се била изхлузила и според нея е увредила врата й. . И след като болката поотмина, след кратката психоанализа, жената успя да види как сама си препречва пътя на щастието си към истинската любов. Осъзнала това, тя взе решение да е по-откровена със себе си и повече да вярва на приятелите си. Никой не може да те направи по-нещастен от самия теб. Вярата в доброто, стремежът към промяната ще те дари най-вече със здраве, но Съдбата ще ти донесе и радостта, и търсеното.

Ако някой хрущял бъде прищипан или приклещен чрез вклинени един в друг прешлени, стойката ни става дървена или неподвижна и често заемаме странни пози. Същите взаимовръзки са налице и в душевната сфера. Когато един човек е “заклещен”, липсва му всякаква откритост и гъвкавост, той е скован и фиксиран от своеобразното си вътрешно поведение. Прищипаните хрущяли се освобождават чрез рязко и внезапно издърпване (изправяне) на гръбначния стълб и така им се дава възможност отново да намерят естествен контакт.

“Заклещените” души също се наместват по аналогия. Чрез внезапно и мощно издърпване те трябва да бъдат извадени от досегашното си положение, за да могат да получат шанса да се ориентират отново. От това издърпване “заклещените” се страхуват също толкова, колкото и пациентите от хватката на лечителя. И в двата случая силното изпращяване показва изгледите за успех.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел