Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Какво краде от съня ни?
на 2010/11/18 8:00:00 (1820 прочита), в Любопитно

Какво краде от съня ни?
Сънят е една от най-важните необходимости в живота ни. Сънят действа като храна за тялото на човека, а върху него от друга страна се отразява това, което консумираме през деня.
Много важно за добрия сън е да избягвате някой храни, които ви пречат да си починете пълноценно през нощта. Ако не обичате да пропускате ядене, сигурно не обичате и да не си доспивате. Вярвате или не има храни, които трябва да избягвате преди да си легнете.


Твърде пикантни храни

Храните с лют пипер, чили, къри, много чесън и всякакви други пикантни подправки не са приятел на добрия сън. Благодарение на тях може да се въртите цяла нощ от парене в стомаха и общо неразположение. Тези храни могат да предизвикат и „пиперливи” кошмари.

Прекалено много храна

Вечеря съдържаща над 500 калории ще ви накара да изпитате дискомфорт, когато си легнете. Вечер храносмилането се забава и затова погълнатата храня няма да има възможност да се обработи преди да си легнете. Експертите казват, че обядът трябва да бъде най-обилното ядене през деня защото след това има те време, за да го смелите.

Алкохол и кофеин

Алкохолът действа като опият и ви успива малко след като сте го изпили, но ако сте обърнали само няколко чашки и легнете да спите, след няколко часа ще се събудите и няма да можете да заспите доста дълго време. Кофеинът от своя страна действа ободряващо и има за цел да разсънва (разбира се на различните хора им влияе по различен начин).

Прекалено бързо ядене

Гладът може да бъде ужасен враг и ако чакате прекалено дълго между храненията може да се почувствате доста зле. Когато ядете бързо, поглъщате много въздух, а това е проблем, когато спите.

Газообразуващи храни

Зърнени и бобови храни, броколи, брюкселско зеле, карфиол са много хранителни и полезни храни, но не и преди лягане. Поради по-трудното им смилане те ви притесняват през нощта и не ви позволяват да спите добре.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел