Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Как да лекуваме страхова невроза
на 2010/11/22 8:00:00 (6190 прочита), в Алтернативна медицина

- От страхова невроза не се умира


Страховата невроза е лечимо заболяване. Първата стъпка е дефинирането и най-вече признаването на нейното съществуване. Това се явява основна причина за задълбочаване на заболяването – нежеланието на болния да признае, че има проблем.

След установяване на диагноза страхова невроза, първият етап от лечението е информираността. Заболелият и неговите близки трябва да са наясно, че всички възникнали страхове са нереални и могат да бъдат превъзмогнати. Нужно е хората да знаят възможните причини за заболяването, както и проявяващите се симптоми и начини на лечение. А самото лечение обикновено е комбинация от сеанси при специалист психотерапевт и здравословен начин на живот, в който основно място заемат билките.

Най-честите подходи на психотерапевта са когнитивна или поведенческа терапия. При първия вид терапия специалистът учи болния как да различава реалните от нереалните мисли. Така постепенно се стига до причината отключваща страховете, а когато тя стане ясна, тогава пристъпите на паника определено намаляват. При когнитивната терапия се научават още дихателни упражнения, за регулиране на дишането при пристъп и позитивно мислене. При поведенческата терапия, чрез сеансите се помага на болния да възвърне контрола върху своето поведение. Помага му се да възстанови своята увереност и положителна самооценка.

Тези сеанси се провеждат в комбинация с ежедневно приемане на билкови чайове. Те тонизират и освежават душата, като действат успокояващо на нервната система. Ако това не е достатъчно и няма подобрение, се налага медикаментозно лечение, най-често с антидепресанти, но това се прави под строго медицинско наблюдение.Консултация с биоенерготерапевт 

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел