Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Внимателно с болкоуспокяващите
на 2010/11/23 8:00:00 (3410 прочита), в Болката

Думите могат да причиняват физическа болка


Не винаги пристъпът на главоболие може да се оправи с помощта на обезболяващ препарат. Например при повишено кръвно налягане.

Ако тези пристъпи зачестят, трябва да се обърнете към лекар и да установите точната причина, а не всеки път да гълтате таблетки.
Известно е, че аналгинът потиска дейността на костния мозък и понижава интензивността на образуването на нови кръвни клетки. И ако вие вземете по пет таблетки ежедневно в продължение на един месец, съставът на кръвта ще се измени, и то към лошата страна. А в по-внушителни дози аналгинът може да доведе до смърт.

Но това може да се каже практически за всеки препарат. В този смисъл е вредна и аскорбиновата киселина, ако не приемате в правилната доза. Спомнете какво е казал един учен: всяко вещество е и отрова, и лекарство, всичко зависи с дозата.

Затова ако вас рядко ви боли глава, от време на време, тогава можете да си позволите по таблетка аналгин. Но в други случаи се насочете към други препарати като, разбира се, се консултирате с лекар
И накрая: болкоуспокояващите препарати отстраняват само последствията с болката. Нашата препоръка е все пак да изследвате.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел