Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Как да се преборим с гъбичките?
на 2010/10/30 8:00:00 (2798 прочита), в Гъбични инфекции


Лятото идва,а с него и гъбичките по краката


Според медицинската статистика всеки пети човек страда от гъбично заболяване по ръцете или краката. Микозите се отнасят към тези силнозаразни заболявания, които трудно се поддават на лечение.

Под въздействието на гъбичките, кожата се зачервява, лющи се, напуква се, болният изпитва силен сърбеж. Когато гъбичките са по ноктите, те потъмняват, удебеляват се и пожълтяват. Съвсем наскоро се появиха системните противогъбични препарати, които успешно се борят със заболяването. Лекарите обикновено предписват комплексно лечение - крем в съчетание с таблетки или лак. Но за успешното лечение, което е и доста продължително, трябва да се спазват определени правила.

1. Нито един препарат няма да ви помогне, ако не направите специална обработка на обувките, чорапите и дори на ваната.

Гъбичките са заразни и можем да се заразим от самите себе си. За дезинфекцията на обувките ни е необходим най-малкото 20% разтвор на формалин. Намокрете с него парче плат и натъркайте вътрешната повърхност на обувките си, които ще носите по време на лечението. След това ги увийте с целофан и ги оставете така в продължение на час. Тази процедура задължително трябва да се извършва веднъж на няколко дни преди и в края на лечението. За останалите обувки ще ви
трябват книжна кесия или плик и малък буркан. Налейте формалин в буркана, поставете го на дъното на плика, наоколо наредете обувките и завържете пакета. След 4 часа можете спокойно да ползвате обувките.

2. Трябва да се дезинфекцират и чорапите.
За тази цел те трябва внимателно да се гладят от външната им и вътрешна страна. Тънките чорапогащници и копринените чорапи могат да се накисват в разтвор с оцет и после да се изплакват.

3. Внимателно почистете ваната с оцет.
След къпане намажете повърхността на ваната с оцет и след известно време я измийте с вода. Тази дезинфекция е необходима след всяко ползване на ваната.

4. Грижи за ноктите.
Всеки път преди обработка на ноктите трябва да изпилите няколко слоя от заразената повърхност със специална пила, след което трябва да я изварите или нагреете на силен огън. В противен случай тя ще се превърне в източник на зараза. Ако внимателно спазвате тези правила, задължително ще се излекувате.

Необходимо е да знаете, че тъканта на заразения нокът се сменя със здрава много бавно - ноктите на краката се лекуват за около половин година, но абсолютно здрав вид те ще имат чак след 10-12 месеца.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел