Микаел

Вход

Потребител:

Паролата:

Запомни меЗабравена парола?

Регистрирайте се!
Ревността съсипва здравето
на 2010/11/20 8:00:00 (1464 прочита), в Новини

Пари, ревност, домакински задължения – семейни скандали — Градски Живот


Освен поражения за психическото ни здраве, ревността нанася и щети върху физическото ни такова. Най-честите симптоми на заболяването ревност са главоболие, беспокойствие, безсъние, боли в областта на стомаха.

Ако ревностното състояние добие патологични измерения, може да се говори за биохимична основа, върху която заболяването продължава да се развива. Когато натрапчивото състояние и страхът да не бъдеш излъган станат неконтролируеми, настъпва спад на нивото на серотонина в оргазнизма, който от своя страна в най-голяма степен влияе върху усещането за щастие.

За мъжете например силно изразената проява на ревност може да окаже последствия, наподобяащи тези на сърдечен удар, но с по-слабо усетени поражения. Усещането е за свиване на сърцето до пълното ми вцепенение.

Лошото е, че от ревността трудно може да се избяга. При появата на първите симптоми за настъпване на пристъп на ревност организмът реагира чрез задействане на противошоковия механизъм, целящ да не допусне по-големи поражения.. Това обаче оказва неблагоприятно въздействие върху имунната система, в състояние е да отключи и редица болести, както и да засили провлението на други.

Жени, които ревнуват мъжете си изключително много, пълнеят не с дни, а с часове просто защото ревността може да промени действието на онзи център в мозъка, който контролира апетита например. Дори без да го съзнаваме!

Според италиански учени ревността може да се раздели на пет типа – параноична, маниакална, депресивна, хипертрофирана и страх от развод. Ако не изпитваме и не срещаме нито един от тях, ще сме най-добре.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел